Pionerprojekt 3: IoT Audit

Populære

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...

Kickoff event: Byggeriets Blockchains

’Byggeriets Blockchains’ er et nyt projekt, der skal undersøge, om datadeling gennem blockchain kan skabe værdi og...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

IoT-Audit

Hvad er det løsningen gør?

Gennem integreret blockchainteknologi kan løsningen indsamle, lagre, sortere og analysere data fra forskellige sensorer, som ellers ikke er designet til at kunne integreres. Med et mere sammenhængende og fælles datasæt kan man forbedre bygningens performance og i højere grad udnytte automatiseret styring af de smarte løsninger, der i høj grad er installeret i mange moderne bygninger.

Løsningen er en ny datamodel og brugerrejse gennem IoT-forbundne sensorer, der ved at efterspørger data specifikt fra sensorer i bygninger udnytter sensordata mere målrettet og værdiskabende, end det ofte er tilfældet i dag. Herved undgår man at lede og oversætte unødige mængder data.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Ved at efterspørger specifik og relevant data opnås bedre udnyttelse, som har potentiale til at skabe langt større værdi for såvel byg- og driftsherre som slutbruger. Det vil resultere i mere intelligent og eventbaseret styring af bygningen, som fx kan mindske CO2-aftryk og forbedre indeklimaet. Den øgede og kvalificerede datamængde udgør samtidig et større vidensgrundlag om bygningers performance, hvilket potentielt giver indsigter tilbage til værdikæden til gavn for fremtidigt byggeri.

Hvilke elementer består løsningen af?

Løsningen består af en blockchainbasseret platform, der indsamler, lagre, sortere og analysere data fra bygningsintegreret sensorer. Med afsæt i denne løsning er der i projektet også udtænkt en ny forretningsmodel for IoT-data, som fungerer som en slags Spotify for data i bygninger, hvor man abonnerer på den særlige data, som er relevant for optimeringen af bygningens funktioner.

Hvem er parterne bag løsningen?

HD LAB, BLOXHUB, Wexøe, Leapcraft, Shute, Rysta, Ubiqisense, IoT Denmark

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 3: IoT Audit Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 3: IoT Audit (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

BBC ACCELERATE

Byggeriets Blockchains - Accelerate Gennem de seneste to år har 6 pionerprojekter med...

6 x Springboards

Hvad er springboards?Hen over tre dage inviteres virksomheder og organisationer til at høre om og spørge ind til de seks pionerprojekter. Formålet er at teame...

Whitepaper: Blockchain Consortium Approach

Et af resultaterne fra pionerprojektet Digital BEAst, der handler om materialelogitisk i byggebranchen, og som er udført af Solar i samarbejde med...

De seks pionerprojekter

Her er link til de seks pionerprojekter: Pionerprojekt 1: BuildTrust Pionerprojekt 2: Digital...

En beretning om vejen til Eldorado for IoT data

IoT Audit eller ”Spotify for IoT data” er en af seks cases i projektet Byggeriets Blockchains der er støttet af Industriens Fond. Casen er...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent