Pionerprojekt 3: IoT Audit

Populære

Pionerprojekt 5: OnSite

OnSite Hvad er det løsningen gør? Kort fortalt forbinder On...

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

IoT-Audit

Hvad er det løsningen gør?

Gennem integreret blockchainteknologi kan løsningen indsamle, lagre, sortere og analysere data fra forskellige sensorer, som ellers ikke er designet til at kunne integreres. Med et mere sammenhængende og fælles datasæt kan man forbedre bygningens performance og i højere grad udnytte automatiseret styring af de smarte løsninger, der i høj grad er installeret i mange moderne bygninger.

Løsningen er en ny datamodel og brugerrejse gennem IoT-forbundne sensorer, der ved at efterspørger data specifikt fra sensorer i bygninger udnytter sensordata mere målrettet og værdiskabende, end det ofte er tilfældet i dag. Herved undgår man at lede og oversætte unødige mængder data.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Ved at efterspørger specifik og relevant data opnås bedre udnyttelse, som har potentiale til at skabe langt større værdi for såvel byg- og driftsherre som slutbruger. Det vil resultere i mere intelligent og eventbaseret styring af bygningen, som fx kan mindske CO2-aftryk og forbedre indeklimaet. Den øgede og kvalificerede datamængde udgør samtidig et større vidensgrundlag om bygningers performance, hvilket potentielt giver indsigter tilbage til værdikæden til gavn for fremtidigt byggeri.

Hvilke elementer består løsningen af?

Løsningen består af en blockchainbasseret platform, der indsamler, lagre, sortere og analysere data fra bygningsintegreret sensorer. Med afsæt i denne løsning er der i projektet også udtænkt en ny forretningsmodel for IoT-data, som fungerer som en slags Spotify for data i bygninger, hvor man abonnerer på den særlige data, som er relevant for optimeringen af bygningens funktioner.

Hvem er parterne bag løsningen?

HD LAB, BLOXHUB, Wexøe, Leapcraft, Shute, Rysta, Ubiqisense, IoT Denmark

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 3: IoT Audit Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 3: IoT Audit (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

Non-fungible tokens: sådan laver man en NFT

Hvis du kommer fra scrapbogen for projektet Byggeriets Blockchains og NFT-værkstedet, så vil du sikkert gerne bare...

Afslutningskonference for Byggeriets Blockchains

Projektet med Byggeriets Blockchains er ved at blive afsluttet. I den anledning inviterer vi alle interesserede til at deltage i afslutningskonferencen, der...

Whitepaper: IoT

Vi skriver på livet løs, og whitepaperet er snart færdigt! Kom igen inden længe!

Scrapbog: Byggeriets Blockchains

Projektet er færdigt, og vi har lavet en scrapbog for at vise og fortælle hvad vi har gjort og lært. Scrapbog er...

DI Business: Del de dyre og grønne gravemaskiner

DI Business udgav i Januar 2022 en artikel om pionerprojektet OnSite, med GSV's tanker og forhåbninger for projektet. Du kan downloade artiklen...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent