Pionerprojekt 6: BIMPartner

Populære

Pionerprojekt 5: OnSite

OnSite Hvad er det løsningen gør? Kort fortalt forbinder On...

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

BIM-Partner

Hvad er det løsningen gør?

BIM Partner skaber valideret datadeling af BIM-objekter, så alle involverede parter træffer beslutninger ud fra de, på det pågældende tidspunkt, korrekte versioner af BIM-modeller.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Udvekslingen af data, når flere aktører skal arbejde sammen om et byggeprojekt, er kompleks. Undervejs i en byggeproces uploades talrige forskellige modeller og tegninger, og det skaber problemer, fordi miskommunikation og fejl kan resultere i, at der arbejdes i forældede versioner, som igen kan resultere i tidskrævende omarbejder og dårligere kvalitet i det endelige byggeri.

Med BIM Partners blockchainbaserede platform verificeres versioner af BIM-modeller løbende af alle relevante parter (typisk rådgivere) på et byggeprojekt. Det betyder at ingeniøren, arkitekten eller bygningskonstruktøren hurtigt vil opdage, hvis de sidder i en gammel version. BIM Partner løsningen nedsætter i forlængelse heraf konfliktniveauet på byggeprojektet fordi det nemmere kan afklares, hvor ansvaret skal placeres.

Hvilke elementer består løsningen af?

BIM Partner er BIM modeller på blockchains. Det er en udvekslingsplatform, der sikrer kravtjek og fungerer som lager for verifikationer af beslutninger. Platformen integrere nemt med REVIT og er på nuværende tidspunkt udviklet til webinterface.

Hvem er parterne bag løsningen?

VLA, HD Lab

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 6: BIMPartnerByggeriets Blockchains – Pionerprojekt 6: BIMPartner (danskindustri.dk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

Non-fungible tokens: sådan laver man en NFT

Hvis du kommer fra scrapbogen for projektet Byggeriets Blockchains og NFT-værkstedet, så vil du sikkert gerne bare...

Afslutningskonference for Byggeriets Blockchains

Projektet med Byggeriets Blockchains er ved at blive afsluttet. I den anledning inviterer vi alle interesserede til at deltage i afslutningskonferencen, der...

Whitepaper: IoT

Vi skriver på livet løs, og whitepaperet er snart færdigt! Kom igen inden længe!

Scrapbog: Byggeriets Blockchains

Projektet er færdigt, og vi har lavet en scrapbog for at vise og fortælle hvad vi har gjort og lært. Scrapbog er...

DI Business: Del de dyre og grønne gravemaskiner

DI Business udgav i Januar 2022 en artikel om pionerprojektet OnSite, med GSV's tanker og forhåbninger for projektet. Du kan downloade artiklen...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent