Pionerprojekt 6: BIMPartner

Populære

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...

Kickoff event: Byggeriets Blockchains

’Byggeriets Blockchains’ er et nyt projekt, der skal undersøge, om datadeling gennem blockchain kan skabe værdi og...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

BIM-Partner

Hvad er det løsningen gør?

BIM Partner skaber valideret datadeling af BIM-objekter, så alle involverede parter træffer beslutninger ud fra de, på det pågældende tidspunkt, korrekte versioner af BIM-modeller.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Udvekslingen af data, når flere aktører skal arbejde sammen om et byggeprojekt, er kompleks. Undervejs i en byggeproces uploades talrige forskellige modeller og tegninger, og det skaber problemer, fordi miskommunikation og fejl kan resultere i, at der arbejdes i forældede versioner, som igen kan resultere i tidskrævende omarbejder og dårligere kvalitet i det endelige byggeri.

Med BIM Partners blockchainbaserede platform verificeres versioner af BIM-modeller løbende af alle relevante parter (typisk rådgivere) på et byggeprojekt. Det betyder at ingeniøren, arkitekten eller bygningskonstruktøren hurtigt vil opdage, hvis de sidder i en gammel version. BIM Partner løsningen nedsætter i forlængelse heraf konfliktniveauet på byggeprojektet fordi det nemmere kan afklares, hvor ansvaret skal placeres.

Hvilke elementer består løsningen af?

BIM Partner er BIM modeller på blockchains. Det er en udvekslingsplatform, der sikrer kravtjek og fungerer som lager for verifikationer af beslutninger. Platformen integrere nemt med REVIT og er på nuværende tidspunkt udviklet til webinterface.

Hvem er parterne bag løsningen?

VLA, HD Lab

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 6: BIMPartnerByggeriets Blockchains – Pionerprojekt 6: BIMPartner (danskindustri.dk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

BBC ACCELERATE

Byggeriets Blockchains - Accelerate Gennem de seneste to år har 6 pionerprojekter med...

6 x Springboards

Hvad er springboards?Hen over tre dage inviteres virksomheder og organisationer til at høre om og spørge ind til de seks pionerprojekter. Formålet er at teame...

Whitepaper: Blockchain Consortium Approach

Et af resultaterne fra pionerprojektet Digital BEAst, der handler om materialelogitisk i byggebranchen, og som er udført af Solar i samarbejde med...

De seks pionerprojekter

Her er link til de seks pionerprojekter: Pionerprojekt 1: BuildTrust Pionerprojekt 2: Digital...

En beretning om vejen til Eldorado for IoT data

IoT Audit eller ”Spotify for IoT data” er en af seks cases i projektet Byggeriets Blockchains der er støttet af Industriens Fond. Casen er...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent