Pionerprojekt 4: ComeTogether

Populære

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...

Kickoff event: Byggeriets Blockchains

’Byggeriets Blockchains’ er et nyt projekt, der skal undersøge, om datadeling gennem blockchain kan skabe værdi og...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

Come Together

Hvad er det løsningen gør?

Idéen bag Come Together er at skabe en overskuelig og gennemsigtig beslutningslog, der indarbejder, tagger og sorterer alle de beslutninger, der har betydning for det færdige byggeris kvalitet og egenskaber. Det betyder, at beslutninger gennem alle byggeriets faser træffes på det rette vidensgrundlag til gavn for kvaliteten i det færdige byggeri. Dertil, og ikke mindre væsentligt, kommer, at eventuelle forkerte beslutninger kan trackes tilbage til de ansvarlige og dermed være med til at nedsætte konfliktniveauet, voldgiftssager o.l., som historisk har præget byggebranchen og stadig gør det den dag i dag.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Et byggeri bliver til i et virvar af beslutninger gennem de forskellige byggefaser. Dertil kommer, at ansvaret for et byggeprojekt skifter hænder fra bygherre over rådgivere, entreprenører og til sidst tilbage til byg-/driftsherre. Beslutninger træffes desuden på baggrund af et væld af forskellige formater såsom mails, møder, fotoregistrering, sms etc. Dette resulterer i, at beslutningsgange bliver uigennemsigtige og i sidste ende, at beslutninger træffes på forkert grundlag og af de forkerte personer.

Via blockchains øges gennemsigtighed og anvendelse af validt og troværdigt data, og Come Together løsningen afhjælper således et stort problem, der berører hele byggeriets værdikæde.

Hvilke elementer består løsningen af?

Come Together er ikke udviklingen af en ny teknologi eller IT-system, men snarere en fælles platform, som gennem blockchainteknologien samler relevante eksisterende systemer, som hver part på et byggeprojekt allerede arbejder i og træffer beslutninger gennem. Dette sker gennem brug af såkaldte objektorienterede referater, der arbejder ud fra en forståelse af, at beslutninger træffes med udgangspunkt i mange forskellige typer ”objekter”/formater (fotomateriale, sms’er, mail, modeller etc.).

Hvem er parterne bag løsningen?

NIRAS

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 4: ComeTogether Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 4: ComeTogether (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

BBC ACCELERATE

Byggeriets Blockchains - Accelerate Gennem de seneste to år har 6 pionerprojekter med...

6 x Springboards

Hvad er springboards?Hen over tre dage inviteres virksomheder og organisationer til at høre om og spørge ind til de seks pionerprojekter. Formålet er at teame...

Whitepaper: Blockchain Consortium Approach

Et af resultaterne fra pionerprojektet Digital BEAst, der handler om materialelogitisk i byggebranchen, og som er udført af Solar i samarbejde med...

De seks pionerprojekter

Her er link til de seks pionerprojekter: Pionerprojekt 1: BuildTrust Pionerprojekt 2: Digital...

En beretning om vejen til Eldorado for IoT data

IoT Audit eller ”Spotify for IoT data” er en af seks cases i projektet Byggeriets Blockchains der er støttet af Industriens Fond. Casen er...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent