Pionerprojekt 2: Digital BEAst

Populære

Pionerprojekt 5: OnSite

OnSite Hvad er det løsningen gør? Kort fortalt forbinder On...

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

Digital BEAst

Hvad er det løsningen gør?

Gennem øget digital dokumentation hjælper Digital BEAst til markant at reducere byggeprojekters materialespild gennem forbedret logistik og samarbejde i leverandørkæden. Ved at tracke assets og leverancekoordinering kan løsningen være med til at reducere materialespild på op til 10%. I projektet arbejdes der sideløbende med en ambition om udvikling af en branchestandard for digital materialestyring til byggeriet.  

Hvilket problem løser den og for hvem?

For entreprenøren betyder reduktion i materialespild billigere og mere bæredygtigt byggeri, da man gennem øget sporbarhed imødekommer udbredte udfordringer ifm. leverancer til byggepladsen. Udfordringer kan fx være, at materialer leveres på det forkerte tidspunkt eller det forkerte sted og dermed ikke er koordineret ift. byggeprojektets progression. Derfor beskadiges og kasseres mange byggematerialer som konsekvens af talrige flytninger og forkert håndtering – en besparelse, der i sidste ende kommer bygherre til gode.

Udover at tage hånd om disse udfordringer er løsningen også med til at imødekomme en øget efterspørgsel på dokumentation af materialevalg ifm. bæredygtighedsmålsætninger. Fx indgår reduktion i materialespild som krav i DGNB-certificering.

For entreprenøren vil løsningen desuden betyde mindre spildtid gennem forbedret materialekoordinering mellem leverandør og entreprenør.

Hvilke elementer består løsningen af?

Løsningen tager afsæt i et svensk label-system kaldet BEAst (Byggeriets Elektroniske Adfærdsstandard), hvor leverancer til byggepladsen påføres labels med koder, der scannes for herefter at give tydelig information om leverancens indhold, dens modtager og slutplacering på byggepladsen samt evt. særlige anvisninger. Blockchainteknologien fungerer som integrationsplatform mellem parterne, og den giver valid og troværdig information ift. logistik, koordinering og generel sporbarhed af byggematerialer.

Hvem er parterne bag løsningen?

Solar, Let’s BUILD, sitehub, EBK Huse, Carlsberg Byen, Enco

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 2: Digital BEAst Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 2: Digital BEAst (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

Non-fungible tokens: sådan laver man en NFT

Hvis du kommer fra scrapbogen for projektet Byggeriets Blockchains og NFT-værkstedet, så vil du sikkert gerne bare...

Afslutningskonference for Byggeriets Blockchains

Projektet med Byggeriets Blockchains er ved at blive afsluttet. I den anledning inviterer vi alle interesserede til at deltage i afslutningskonferencen, der...

Whitepaper: IoT

Vi skriver på livet løs, og whitepaperet er snart færdigt! Kom igen inden længe!

Scrapbog: Byggeriets Blockchains

Projektet er færdigt, og vi har lavet en scrapbog for at vise og fortælle hvad vi har gjort og lært. Scrapbog er...

DI Business: Del de dyre og grønne gravemaskiner

DI Business udgav i Januar 2022 en artikel om pionerprojektet OnSite, med GSV's tanker og forhåbninger for projektet. Du kan downloade artiklen...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent