Pionerprojekt 2: Digital BEAst

Populære

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...

Kickoff event: Byggeriets Blockchains

’Byggeriets Blockchains’ er et nyt projekt, der skal undersøge, om datadeling gennem blockchain kan skabe værdi og...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

Digital BEAst

Hvad er det løsningen gør?

Gennem øget digital dokumentation hjælper Digital BEAst til markant at reducere byggeprojekters materialespild gennem forbedret logistik og samarbejde i leverandørkæden. Ved at tracke assets og leverancekoordinering kan løsningen være med til at reducere materialespild på op til 10%. I projektet arbejdes der sideløbende med en ambition om udvikling af en branchestandard for digital materialestyring til byggeriet.  

Hvilket problem løser den og for hvem?

For entreprenøren betyder reduktion i materialespild billigere og mere bæredygtigt byggeri, da man gennem øget sporbarhed imødekommer udbredte udfordringer ifm. leverancer til byggepladsen. Udfordringer kan fx være, at materialer leveres på det forkerte tidspunkt eller det forkerte sted og dermed ikke er koordineret ift. byggeprojektets progression. Derfor beskadiges og kasseres mange byggematerialer som konsekvens af talrige flytninger og forkert håndtering – en besparelse, der i sidste ende kommer bygherre til gode.

Udover at tage hånd om disse udfordringer er løsningen også med til at imødekomme en øget efterspørgsel på dokumentation af materialevalg ifm. bæredygtighedsmålsætninger. Fx indgår reduktion i materialespild som krav i DGNB-certificering.

For entreprenøren vil løsningen desuden betyde mindre spildtid gennem forbedret materialekoordinering mellem leverandør og entreprenør.

Hvilke elementer består løsningen af?

Løsningen tager afsæt i et svensk label-system kaldet BEAst (Byggeriets Elektroniske Adfærdsstandard), hvor leverancer til byggepladsen påføres labels med koder, der scannes for herefter at give tydelig information om leverancens indhold, dens modtager og slutplacering på byggepladsen samt evt. særlige anvisninger. Blockchainteknologien fungerer som integrationsplatform mellem parterne, og den giver valid og troværdig information ift. logistik, koordinering og generel sporbarhed af byggematerialer.

Hvem er parterne bag løsningen?

Solar, Let’s BUILD, sitehub, EBK Huse, Carlsberg Byen, Enco

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 2: Digital BEAst Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 2: Digital BEAst (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

BBC ACCELERATE

Byggeriets Blockchains - Accelerate Gennem de seneste to år har 6 pionerprojekter med...

6 x Springboards

Hvad er springboards?Hen over tre dage inviteres virksomheder og organisationer til at høre om og spørge ind til de seks pionerprojekter. Formålet er at teame...

Whitepaper: Blockchain Consortium Approach

Et af resultaterne fra pionerprojektet Digital BEAst, der handler om materialelogitisk i byggebranchen, og som er udført af Solar i samarbejde med...

De seks pionerprojekter

Her er link til de seks pionerprojekter: Pionerprojekt 1: BuildTrust Pionerprojekt 2: Digital...

En beretning om vejen til Eldorado for IoT data

IoT Audit eller ”Spotify for IoT data” er en af seks cases i projektet Byggeriets Blockchains der er støttet af Industriens Fond. Casen er...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent