Pionerprojekt 1: BuildTrust

Populære

Pionerprojekt 5: OnSite

OnSite Hvad er det løsningen gør? Kort fortalt forbinder On...

Intet kryptisk ved kryptovaluta

Selvom kryptovaluta udnyttes af it-kriminelle og andre banditter, er der ikke noget uldent ved selve møntfoden. Faktisk...

Podcast: Blockchain og en halv milliard sensorer

Vi har, som en del af projektet Byggeriets Blockchains, udgivet vores andet podcast-afsnit. I dette afsnit, der...
Marcus Frostholm
Projektmedarbejder hos Smith Innovation. Sociolog og byplanlægger med stor interesse for byggeriets udvikling og byer for mennesker.

BuildTrust

Hvad er det løsningen gør?

Under brugertest af vores klikbare prototype kom det frem, at tvister mellem bygherre og rådgivere (arkitekter og ingeniører) ofte afgøres af, hvem der er bedst til at søge i e-mail indbakken. Kommunikationslandskabet og dermed beslutningsprocesserne er meget fragmenteret, og det afstedkommer væsentlige udfordringer for de involverede parter. Ved BuildTrust platformen får aktørerne en samlet platform til designspecificering, udbudsmateriale, tilbudsmateriale, sign-offs, samt transparent dokumentation af versionshistorikken på centrale dokumenter.

Hvilket problem løser den og for hvem?

Buildtrust platformen håndterer videregivelse af specifikationsmateriale og bygningsdelsbeskrivelser til entreprenører, hvorved de fra blockchain platformen kan oprette udbud og invitere aktører til at afgive tilbud, samt tilføje disse til entrepriser. BuildTrust platformen leverer dermed ‘single soure of truth’ supporteret af blockchainteknologi for den indledende del af bygningsprocessen, så alle relevante parter er alinede på aftaler og fremdrift.

Derudover løser Buildtrust på sigt udfordringer omkring transparens og sporbarhed/traceability på byggematerialer, modtagekontrol, monteringsdokumentation, samt efterfølgende tilsyn. Buildtrust platformen supporterer ligeledes det bæredygtige byggeri ved at dokumentere, hvilke bygningsdele der er benyttet og isat hvornår, samt hvordan genanvendelsespotentialet er på disse bygningsdele.

Hvilke elementer består løsningen af?

BuildTrust platformen består af nem dokumenthåndtering i specificeringsfasen mellem bygherre (+ driftherre), samt rådgiverteams (ingeniører og arkitekter). Derudover er et udbuds- og tilbudsmodul tiltænkt total- og hovedentreprenører, samt underleverandører – alt sammen med transparent tracking og dokumentering af aftaler og versionshistorik. BuildTrust benytter standarder fra byggebranchen herunder bygningsdelsbeskrivelser kategoriseret iht. BIM7AA-standarden.

Tilmeld dig springboard for Pionerprojekt 1: BuildTrust Byggeriets Blockchains – Pionerprojekt 1: BuildTrust (danskindustri.dk)

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seneste

Non-fungible tokens: sådan laver man en NFT

Hvis du kommer fra scrapbogen for projektet Byggeriets Blockchains og NFT-værkstedet, så vil du sikkert gerne bare...

Afslutningskonference for Byggeriets Blockchains

Projektet med Byggeriets Blockchains er ved at blive afsluttet. I den anledning inviterer vi alle interesserede til at deltage i afslutningskonferencen, der...

Whitepaper: IoT

Vi skriver på livet løs, og whitepaperet er snart færdigt! Kom igen inden længe!

Scrapbog: Byggeriets Blockchains

Projektet er færdigt, og vi har lavet en scrapbog for at vise og fortælle hvad vi har gjort og lært. Scrapbog er...

DI Business: Del de dyre og grønne gravemaskiner

DI Business udgav i Januar 2022 en artikel om pionerprojektet OnSite, med GSV's tanker og forhåbninger for projektet. Du kan downloade artiklen...

Flere udvalgte artikler

Mere fra samme skribent